
Τμήματα Ιταλικών
Αναζητάτε το κορυφαίο και πλέον αξιόπιστο φροντιστήριο Ιταλικών στη Λάρισα;
Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου, την 1η σας επιλογή στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, παρέχουμε σύγχρονα και ολοκληρωμένα προγράμματα εκμάθησης που εγγυώνται την ταχύρρυθμη και ουσιαστική κατάκτηση της ιταλικής γλώσσας.
Γιατί να επιλέξετε τα δικά μας Τμήματα Ιταλικών
- Στοχευμένη Προετοιμασία Πτυχίων: Παρέχουμε απόλυτη εξειδίκευση σε όλες τις αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις Ιταλικών, εξασφαλίζοντας σταθερά κορυφαία ποσοστά επιτυχίας.
- Πλήρης Κύκλος Σπουδών Celi: Διαθέτουμε άρτια οργανωμένα τμήματα που καλύπτουν κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, ξεκινώντας από το εισαγωγικό επίπεδο Celi 1 και φτάνοντας έως το ανώτατο επίπεδο Celi 5.
- Ευρύ Φάσμα Διπλωμάτων: Πέραν των πτυχίων Celi, το πρόγραμμα σπουδών μας προετοιμάζει μεθοδικά τους μαθητές για τα επίπεδα B1, B2, C1 και C2 του ΚΠΓ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας), καθώς και για τα απαιτητικά διπλώματα PLIDA.
- Έμπειρο Διδακτικό Προσωπικό: Η εκμάθηση πραγματοποιείται από εξειδικευμένους καθηγητές που αξιοποιούν σύγχρονες, διαδραστικές μεθόδους, φέρνοντάς σας σε άμεση επαφή με τον ιταλικό πολιτισμό και την κουλτούρα της γείτονος χώρας.
- Ευέλικτη Εκπαίδευση για Όλους: Τα προγράμματά μας προσαρμόζονται στις ανάγκες εφήβων, φοιτητών και ενηλίκων επαγγελματιών, αποτελώντας το ιδανικό εφόδιο για ακαδημαϊκές σπουδές (π.χ. προγράμματα Erasmus), επαγγελματική εξέλιξη ή τουρισμό.
Αποτελώντας τον καλύτερο τρόπο για να μάθετε ξένες γλώσσες στην πόλη της Λάρισας, δεσμευόμαστε για ένα άριστο και μετρήσιμο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Εξερευνήστε παρακάτω την αναλυτική δομή των προγραμμάτων μας ανά βαθμίδα και βρείτε το τμήμα που ανταποκρίνεται πλήρως στους δικούς σας προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.
Celi 1
Οι μαθητές/σπουδαστές έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με την Ιταλική γλώσσα. Σε 8 μήνες μαθαίνουν όλους τους χρόνους της Οριστικής στην ενεργητική και στην μέση φωνή ομαλών και ανώμαλων ρημάτων εκτός του Ιστορικού Αορίστου που διδάσκεται στο Celi 2. Επίσης, μαθαίνουν την Προστακτική (β΄ ενικό και β΄ πληθυντικό), κτητικά επίθετα και αντωνυμίες, προσωπικές αντωνυμίες, προθέσεις και τα λοιπά γραμματικά φαινόμενα που περιλαμβάνονται στην ύλη για την απόκτηση του πρώτου διπλώματος (Celi 1) στο τέλος της χρονιάς. Η παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου είναι δυνατή από το τέλος του πρώτου μήνα εκμάθησης μέσα από ασκήσεις, κείμενα και λεξιλόγιο που επαναλαμβάνεται στα βιβλία που χρησιμοποιούμε στην τάξη. Για τις μικρότερες ηλικίες φυσικά χρειάζεται ο διπλάσιος χρόνος για να μπορέσουν να εμπεδώσουν την ύλη και να φτάσουν στο θεμιτό στόχο.
Celi 2
Στην τάξη αυτή οι μαθητές ολοκληρώνουν την ύλη της Οριστικής και της Προστακτικής. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την Δυνητική και την Υποτακτική και τα υπόλοιπα γραμματικά φαινόμενα που είναι απαραίτητα για την απόκτηση του διπλώματος Celi 2. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι σε θέση να επικοινωνούν στα Ιταλικά και να γράφουν εκθέσεις, επιστολές και αγγελίες. Το μάθημα γίνεται με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού.
Celi 3
Στο Celi 3 διδάσκονται οι υπόλοιποι χρόνοι της Υποτακτικής, η ακολουθία χρόνων, η χρήση μετοχής, απαρεμφάτου και γερουνδίου, ο Υποθετικός λόγος και η Παθητική φωνή. Ολοκληρώνεται η ύλη της Γραμματικής και μέσα από κείμενα μαθαίνουμε να γράφουμε επιστολές, εκθέσεις με μεγαλύτερο αριθμό λέξεων καθώς επίσης να παρουσιάζουμε προφορικά την άποψή μας σε συγκεκριμένα θέματα. Η προετοιμασία για το Celi 3/Diploma γίνεται όπως και στα υπόλοιπα τμήματα με οπτικοακουστικό υλικό.
Celi 4
Στο τμήμα αυτό γίνεται επανάληψη της γραμματικής και εμβαθύνουμε λεπτομερώς σε γραμματική και συντακτικά φαινομένα. Γίνεται χρήση οτικοακουστικού υλικού όπως και στα προηγούμενα επίπεδα και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του προφορικού και του γραπτού λόγου.
Celi 5
Για την απόκτηση του πιο απαιτητικού διπλώματος της ιταλικής γλώσσας μελετάμε κείμενα από εφημερίδες, περιοδικά και λογοτεχνικά βιβλία ώστε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σχετικά με την ιστορία, την γεωγραφία και γενικότερα με τον πολιτισμό της Ιταλίας.Η εκμάθηση ορολογίας είναι απαραίτητη για την κατάκτηση της ιταλικής γλώσσας.
Πιστοποιήσεις Ιταλικών
Όλα τα αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ πτυχία επιπέδων B1, B2, C1, C2.
CELI 1
CELI 2
CELI 3
CELI 4
CELI 5
DIPLOMA PERUGIA
Ιταλικά στη Λάρισα ;
H 1η επιλογή για μαθήματα Ιταλικών στη Λάρισα

